Magyarság háza
 

360° projekt

Szolgáltatások: világítástervezés, világítási látványtervezés, művezetés, kivitelezés
Kapcsolódó szakágak: örökségvédelem, épület restaurátor, elektromostervezés
Beszállító partner: iGuzzini
Helyszín: Budapest
Projekt év: 2016
Fotó: Jaksa Bálint


A Budai Várnegyed szigorú építészeti keretek közé szorított, nehéz tervezési helyszín. A 2014-ben indult projekt az Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatallal szoros együttműködésben valósult meg. Az épület fénytervezésének alapkoncepciója volt a szomszédos Mátyás templommal nem konkuráló, természetes hatású megvilágítás, illetve az épület műemléki restaurálásra kerülő homlokzati részleteinek kiemelése.

Összhatásában a felújított külső megvilágítás egységes, egyenletes homlokzatvilágítással, kiemelt főbejárati kompozícióval és a faragott „erkélycsipkék” indirekt megvilágításával, hangsúlyozásával valósult meg.


Még több 360° projekt

 
Pointone showroom
 

360° projekt

Szolgáltatások: világítástervezés, modellezés, műszaki konszignáció, szakmai tanácsadás, világításvezérlés
Belsőépítész partner: Suto Interior Architects
Világítási-és belsőépítészeti koncepció: Suto Interior Architects
Beszállító partner: Flos
Megrendelő partner: Point Zero, Point One
Helyszín: Budapest
Projekt év: 2016
Fotó: Danyi Balázs


A Point Zero belvárosi lokációjának bemutatótér és üzletvilágítása a Suto Interior Architects belsőépítészeti tervei alapján készült. A világítástervezés és kivitelezése a belsőépítész tervezők által megalkotott koncepciót kiszolgálva, a Point One bemutatóterem újfajta, tervezőközpontú tereire szabva valósult meg, vezérelhető világítási képekkel és a kiállított felületekhez flexibilisen alkalmazható megvilágításokkal. Az egységben helyet kapó tárgyaló és irodai terek funkcionális és design világítói is a koncepció egységes részei.


Még több 360° projekt

 
Villa Rezeda
 

360° projekt

Szolgáltatások: világítástervezés, beszállítás, szakmai tanácsadás
Belsőépítész partner: Position Collective, Simonfalvi Bence, Kertész Attila
Beszállító partner: iGuzzini
Helyszín: Budapest
Projekt év: 2017
Fotó: Bíró Dávid
 


A budai lakás világításának kialakítása kooperáció eredménye; tereiben egyedi tervezésű bútorok, lámpatestek; színeiben visszafogott téri- és világítási elemek összhangja. Az egyedi bútorokat és belsőépítészeti design részleteket kísérve, azokat kiemelve kerültek be az építészeti világítási elemek.

Az építészeti általános megvilágítás az épített szerkezetbe illesztve, szinte láthatatlanul, csak a fényhatást láttatva valósult meg; ezt az egységet a kiemelő, egyedi design lámpatestek teszik teljessé, a Position Collective-től. 


Még több 360° projekt

 
Bank Center VIP
 

360° projekt

Szolgáltatások: világítástervezés, modellezés, beszállítás, szakmai tanácsadás
Építész partner: Glavatity Luca
Partner: IVANKA Concrete Factory
Beszállító partner: De Majo
Megrendelő partner: Bank Center Budapest
Helyszín: Budapest
Projekt év: 2016
Fotó: Karácsony Dóra / IVANKA


Az IVANKA betonnal közös belsőépítészeti koncepció során a fény és beton különleges kapcsolata kapott hangsúlyt. A világítási koncepció a belsőépítészeti tervezés alapjául szolgált, meghatározta azt. Habár a kiemelt ügyfélmosdóknál a férfi és a női részlegek anyagainak színei eltérőek, a helyiségek azonos designelv szerint lettek kialakítva, egyedi és egységes megjelenést biztosítva a helyiségeknek.


Még több 360° projekt

 
Villa Bíró
 

360° projekt

Szolgáltatások: világítástervezés, beszállítás, szakmai tanácsadás
Építész partner: Kalmár László, Zsuffa Zsolt
Belsőépítész partner: Pálffy András
Beszállító partner: iGuzzini
Projekt év: 2015
Helyszín: Budapest
Fotó: Bujnovszky Tamás


A Pálffy András tervezte lakóház a technikai világítással felszerelt, az építészeti szerkezetbe illesztett, generalista megoldást hangsúlyozza. A térben a fény, a fényhatás a lényeg, néhány kiemelt részlettel. A projektben az építészeti világítás mellett design függesztékek is helyet kaptak.

A kültéri- és a homlokzatvilágítás egyaránt az egységes tervezői elképzelésbe illesztett; az épület kinti és a benti világa egyformán életre kel, mindenhol a praktikum és a funkció dominál, esztétikát teremtve.


Még több 360° projekt

 
Tres Olhos360° projekt
Doboz bár
 

360° projekt

Szolgáltatások: világítástervezés, beszállítás
Belsőépítész partner: 81 font architecture
Helyszín: Budapest
Dátum: 2011
Fotó: Bujnovszky Tamás, Lilienberg Sándor, Batár Zsolt, Dömölky Dániel


A budapesti belváros folyamatosan lüktető egyik, kulturális értelemben progresszív szórakozóhelyének látványos világítástervezése a 3F projecthez kötődik.

A hetedik kerület, Klauzál utcai épület egyedi homlokzatvilágítása, valamint a belsőépítészeti részletek világításai egyaránt jellegzetessé teszik a klubot. A belsőépítész csapattal szoros együttműködésben valósult meg a világítási koncepció.


Még több 360° projekt

 
Kolor bár
 

360° projekt

Szolgáltatások: világítástervezés, kivitelezés, egyedi gyártás, szakmai tanácsadás
Belsőépítész partner: 81 font architecture
Helyszín: Budapest
Projekt év: 2012


A Kolor meghatározó, újfajta közösségi kulturális térként és szórakozóhelyként működött a Gozsdu udvarban, a bár világítástervezésénél fontos szempont volt az egyediség. Több, a belsőépítészek által megálmodott, jellegzetes, egyedi gyártású lámpatest és világítási megoldás kapott szerepet a belsőépítészeti koncepcióban.


Még több 360° projekt

 
Tres Olhos360° projekt
Trafiq
 

360° projekt

Szolgáltatások: világítástervezés, beszállítás, kivitelezés, egyedi gyártás
Partnerek: 81 font architecture
Helyszín: Budapest
Projekt év: 2012


Egykor a Hercegprímás és az Arany János utca sarkán üzemelt a fővárosi éjszakai életet meghatározó klub. A 3F project csapata tervezte az ismert klub színes, egész teret betöltő világítását, a 81 font architecture irodával közös munkában.


Még több 360° projekt

 
Tres Olhos360° projekt
Profession.hu iroda
 

360° projekt

Szolgáltatások: világítástervezés, világítási - és építészeti látványtervezés, szakmai tanácsadás, kivitelezés
Kapcsolódó szakágak: építész, belsőépítész, villamostervezés
Belsőépítész partner: Bertóty Eszter
Beszállító Partner: DCW éditions
Generál tervező: Szenes Desin Studio
Megrendelő partner: Profession.hu
Helyszín: Budapest
Projekt év: 2015
Díjak: Az Év Irodája 2015


A Profession.hu irodavilágítása a belsőépítész tervezői munkáját kiszolgálva, az önálló tervezői területet teljes egészében lefedve készült el. Az iroda megvilágításánál legfontosabb volt a jó és elégséges általánosmegvilágítás. Az építészeti adottságoknak megfelelően, a kazettás álmennyezetbe illesztett megoldás a munkaállomásokon kiemelő, helyi megvilágításokat kapott kiegészítésként.

A kiemelt fogadó- és közösségiterek, tárgyalók világítástervezése szintén igény volt. Az egész irodaterület lendületes, fiatalos, a funkciót kielégítő megvilágítása egységes designnal, világítási-kiegészítőkkel valósult meg. 

Szakmai elismerésként, a 900 négyzetméteres helyiség a belsőépítész és a 3F project közös munkájaként 2015-ben elnyerte az Év Irodája díjat.


Még több 360° projekt

 
Tres Olhos360° projekt