Világítási szolgáltatások


360° projektek

 

Az ötlettől a tervezésen át a kivitelezésig – teljeskörűen.

A cég üzleti stratégiájának alapja a tervezői hozzáállás, a 360 fokos, teljeskörű lighting & design service, ami az építészeti látásmódot kínálja a világítástervezés területén. Projektek világítástervezésének értékesítése és azok beszállítóként történő kiszolgálása; az ötletektől a tervezőasztalon keresztül a kivitelezésig.

 
 
 
 

Szolgáltatási fázisok

 

1. Tervezési szakaszban együttműködés a világítástechnikát érintő területeken építész-, belsőépítész- és elektromostervezőkkel

2. Fénytechnikai számítások, méretezések készítése DIALux, DIALux evo tervezőprogramokkal

3. A világítási megoldásokra fókuszáló 3D látványtervek készítése külső és belső térről

4. Megtérülési számítások elvégzése világítás-korszerűsítés esetén

5. Árajánlatok készítése a pályázó kivitelezők és megrendelők számára

6. Szakmai támogatás egészen a munka átadásáig

 
 

Világítástervezés

 

Tértervezés nem lehetséges fénytervezés nélkül. A fény a térben, a fényforrás, az adott fényhatás; az, amitől leginkább kellemesen vagy kevésbé jól érezzük magunkat egy adott térben. Látásunk és érzékelésünk, felfogásunk alapja; ez a vizuális információ hatással van bioritmusunkra, teljesítményünkre. Ezért kiemelten fontos a tértervezésben a világítás, legyen az természetes vagy mesterséges.

Belső terek, külső felületek, homlokzatok megvilágításának tervezése egyaránt a cég faladatai. Az építészetet, belsőépítészetet kiegészítő tervezői terület, a fényforrások, fényhatások tervezését, pontos méretezését, modellezését jelenti. A tervezői folyamat eredményei világítási tervek, méretezések, számítások, modellek és látványtervek, melyek kiegészítik a kapcsolódó tervezői területek munkáját. 

A vizuális tér komponensei a „passzív” felületek és az „aktív” fény, melyek az építészeti térformálás eredményei.  A vizuális tér kialakításában szorosan együttműködünk az építészekkel, mert az alapvető feladat a tér minden egyes pontjában, a vizuális információ biztosítása.


Világításvezérlés

 

A fényáram szabályozása manuálisan vagy szenzorok, érzékelők jeleihez igazítva. A felhasználói igényekhez, az épületben történő tevékenységhez, valamint az épület egyedi adottságaihoz kialakított világítási vezérlésjavaslatok. A költséghatékony toolbox rendszerektől a komplex, akár több ezer címből álló, routeres rendszerekig. BUS rendszerekkel történő világítás szabályzási, vezérlési megoldások – KNX, DALI – energiahatékonysági szempontból, illetve vizuális komfort növelése érdekében.

A világítási program egyedi megoldással, igény esetén épületfelügyeleti vagy intelligens rendszerekhez illeszthető. A tervezői folyamat lefedi az összefüggésiterv készítését, dwg vagy pdf formátumban, energiamegtérülési számítások készítését, valamint a vezérlési eszközök specifikálását. Árajánlat és a megvalósításkor, megrendelői igények alapján, a vezérlési programozás a teljes rendszerre vonatkoztatva történik.


Tervezői művezetés

 

A tervezéstől egészen a kivitelezés lezárulásáig végigkísért munkafolyamatok. Tervezői, szakmai tanácsadással támogatott tervek, tervezői és megrendelői igények figyelembevételével. A tervezett világítási koncepciók, és megoldások irányítása a kivitelezés során.


Üzletvilágítás

 

Fényt, fényhatást tervezünk, életteret hozunk létre kereskedelmi terekben. Világítási terveinkkel a teret megtöltjük tartalommal, élettel – egy új dimenzióval.

/* martonlente.com */