Világítástervezés

 

Tértervezés nem lehetséges fénytervezés nélkül. A fény a térben, a fényforrás, az adott fényhatás; az, amitől leginkább kellemesen vagy kevésbé jól érezzük magunkat egy adott térben. Látásunk és érzékelésünk, felfogásunk alapja; ez a vizuális információ hatással van bioritmusunkra, teljesítményünkre. Ezért kiemelten fontos a tértervezésben a világítás, legyen az természetes vagy mesterséges.

Belső terek, külső felületek, homlokzatok megvilágításának tervezése egyaránt a cég faladatai. Az építészetet, belsőépítészetet kiegészítő tervezői terület, a fényforrások, fényhatások tervezését, pontos méretezését, modellezését jelenti. A tervezői folyamat eredményei világítási tervek, méretezések, számítások, modellek és látványtervek, melyek kiegészítik a kapcsolódó tervezői területek munkáját. 

A vizuális tér komponensei a „passzív” felületek és az „aktív” fény, melyek az építészeti térformálás eredményei.  A vizuális tér kialakításában szorosan együttműködünk az építészekkel, mert az alapvető feladat a tér minden egyes pontjában, a vizuális információ biztosítása.