Az intelligens világításvezérlés új dimenziói: Helvar a technológia élvonalában

Az épületek világítása mindig is kulcsfontosságú volt a kényelem és az energiahatékonyság szempontjából. Kiemelt partnerünk, a Helvar, Európa egyik vezető világítástechnikai vállalata, fő profilja a DALI alapú világításvezérlés. Termékeik a megbízhatóság, a kompatibilitás és a rugalmasság tekintetében a kategória legjobbjainak tekinthetőek.


A világításvezérlés területén egyre több innovatív megoldás tűnik fel, Európa egyik vezető világítástechnikai vállalata, a Helvar azonban kiemelkedik innovatív világítási megoldásaival. A vállalat már évtizedek óta az iparág egyik meghatározó szereplője, technikai újdonságokkal élvonalon járnak a világításvezérlés és az energiahatékonyság forradalmasításában. Cikkünkben összefoglaljuk a Helvar néhány kulcsfontosságú fejlesztését.

ActiveAhead: Az intelligens világításvezérlés új dimenziója

A világ első vezeték nélküli, öntanuló világításvezérlő rendszere, az ActiveAhead lehetővé teszi, az adott környezetnek megfelelő, automatikus és intelligens megoldásokat. Ezzel nem csak az energiafogyasztást csökkenthetjük, hanem kellemesebb és komfortosabb környezetet is teremthetünk a felhasználók számára. Az ActiveAhead egy olyan rendszer, amely forradalmasítja a világításvezérlést azzal, hogy valós időben reagál a felhasználók igényeire és környezeti feltételeire. A rendszer olyan érzékelőkön alapul, amelyek folyamatosan figyelik a környezeti viszonyokat, például a fényerőt és a mozgást. Ezek az érzékelők kommunikálnak a világítótestekkel, és személyre szabott világítási beállításokat hoznak létre. Tökéletes megoldás irodákba, raktárakba, lépcsőházakba és parkolóházakba.

Az ActiveAhead rendszerre jellemző, hogy könnyen telepíthető és használható, hiszen vezeték nélküli kommunikációval működik, és a beállításokat egyszerűen egy mobil applikáción keresztül lehet elvégezni. Az intelligens rendszer automatikusan optimalizálja a világítást az aktuális igényekhez, ami kényelmesebb és energiatakarékosabb élményt nyújt.

 
 

ActiveAhead DALI támogatás: A digitalizált világításvezérlés

A Helvar továbbfejlesztette az ActiveAhead rendszert, hogy teljes mértékben támogassa a DALI világításvezérlést. A DALI (Digital Addressable Lighting Interface) egy digitális vezérlőrendszer, amely lehetővé teszi a világítás személyre szabott vezérlését és programozását. A Helvar most lehetővé teszi az ActiveAhead rendszer számára, hogy a DALI címzést is támogassa. Ezáltal a világítótestek pontosabb és kifinomultabb vezérlését, és még nagyobb rugalmasságot nyújtanak az energiahatékonyság javításához.

Energiamegfigyelés és vezeték nélküli ActiveAhead a Helvar Insights-tól

Az energiahatékonyság mindig is kulcsfontosságú tényező volt az épületek világításában. A Helvar bemutatta a Helvar Insights szolgáltatást. Ez a rendszer lehetővé teszi az épületek tulajdonosai és üzemeltetői számára, hogy valós időben figyeljék és optimalizálják az energiafelhasználást a világítás területén. Ez hozzájárulhat az energiafogyasztás csökkentéséhez és a fenntarthatósághoz. Az energiafelügyelet lehetővé teszi az energiafogyasztás pontosabb nyomon követését és elemzését, így könnyebben azonosíthatók az energiahatékonyság javításának lehetőségei. Az új vezeték nélküli ActiveAhead technológia révén még hatékonyabbá és kényelmesebbé válik a világításvezérlés.

 
 

DALI világításrendszer a TrackSensors segítségével

A Helvar további innovatív megoldást kínál a világításvezérlés területén a TrackSensors bevezetésével. Ez a rendszer lehetővé teszi a DALI világításrendszerek könnyű telepítését és konfigurálását. A TrackSensors az épület méretétől és típusától függetlenül használható, és lehetővé teszi az energiahatékonyság és a kényelem optimalizálását.

A világításvezérlés korszakváltása

A Helvar az innováció élvonalában halad, új fejlesztéseivel pedig aktívan hozzájárul az intelligens világításvezérlés és az energiahatékonyság terén elért előrehaladáshoz. Az épületek világítása soha nem volt még ilyen személyre szabott és energiahatékony!



Modern világításvezérlési megoldásokért vedd fel velünk a kapcsolatot!

Zsolt Szabó