Mire jó a DIAlux világítástervező program?

A megfelelő világítás elengedhetetlen szerepet játszik a tér funkcióinak és hangulatának kialakításában. Legyen szó otthoni, irodai vagy akár közterületi világításról, a tervezés során szükség van hatékony eszközökre és szoftverekre, amelyek segítségével pontosan modellezhetjük és vizualizálhatjuk a különböző világítási lehetőségeket. Az egyik ilyen szoftver a DIAlux világítástervező program, amely a tervezők és világítástechnikai szakemberek körében az egyik legmodernebb megoldást nyújtja.


Mi az a DIAlux?

A DIAlux egy komplex világítástervező program, melynek segítségével a legmagasabb szintű fénytechnikai számítások és méretezések készíthetőek el. A kültéri és beltéri világítástervezés területén egyaránt világelsőnek számító szoftver lehetővé teszi a vonatkozó szabványoknak megfelelő, professzionális tervezést, számítást és vizualizálást. 

A DIAlux program működése

3D modellezés és vizualizáció

A DIAlux az épületek vagy helyiségek világításának megtervezésére több lehetőséget nyújt. Dolgozhatunk teljes alaprajzok importálásával vagy manuális tervezéssel is. A DIAlux lehetővé teszi a világítási rendszerek 3D modellezését és vizualizációját. Ezáltal a tervezők pontosan láthatják, hogyan hatnak a különböző világítási beállítások és opciók a tervezett térre. A valósághű látványterv segít az esztétikai és funkcionális döntések meghozatalában.

Tervezési lehetőségek és modulok

A program számos tervezési lehetőséget és modult kínál. Például lehetőséget nyújt különböző világítási helyzetek, hangulatok és beállítások megtervezésére. A program segítségével a tervezők rugalmasan dolgozhatnak, és széles körű kreatív irányokat követhetnek. Akár teljes bútorzat illeszthető be, melynek elemei a beépített objektumtárból választhatóak ki. Ha pedig ezek között a tervező szakemberek nem találnak a hely egyedi sajátosságainak megfelelő objektumot, akkor 3D-s (OBJ, STEP) fájlok is importálhatóak a programba. Ennek köszönhetően a berendezés is a lehető legközelebb állhat a valósághoz. Az adatimport és export funkciók lehetővé teszik a program együttműködését más tervezői szoftverekkel. 

Teljesítményelemzés és energiahatékonyság

A DIAlux lehetőséget nyújt a teljesítményelemzésre és az energiahatékonysági számításokra. Ez segít a tervezőknek optimalizálni a világítási rendszert, hogy az minél hatékonyabb legyen, ezáltal csökkentve az energiafelhasználást. 

Professzionális világítástervezés a DIAlux programmal

Az alaprajz és a berendezés megtervezését követően, a következő lépés az egyes gyártók lámpatest típusainak kiválasztása. A gyártók termékeinek DIAlux fájljai a beépített katalógusokból vagy linkekről érhetőek el, de a tervező fájlok akár külső oldalakról is importálhatóak. A megfelelő világítási értékek beállítását követően a program segítséget nyújt a tervezők számára az egyes lámpatestek elhelyezését és mennyiségét illetően.

A professzionális fénytechnikai  számítások során az olyan funkciók, mint például a hamis szín renderelés vagy az isovonalak berajzolása, elősegítik a világítási koncepció pontos vizualizálását. A program használatával olyan dokumentációt készíthetünk, amellyel teljes képet kaphatunk az adott tér világítótesteinek fényeloszlásáról, azok adatairól és 3D látványtervéről. 

A DIAlux a világítástechnika világvezető szoftvere, amely professzionális világítástervezést tesz lehetővé. Kiváló program tervezők, világítástechnikai szakemberek, vagy akár belsőépítészek számára is. Segítségével az ügyfelek olyan komplex, a világítási megoldásokra fókuszáló, realisztikus látványtervben részesülhetnek, melynek segítségével pontos képet kaphatnak elképzeléseikről.



Magas minőségű világítástechnikai megoldást keresel? Vedd fel velünk a kapcsolatot és a legmodernebb eszközökkel dolgozó, szakértő csapatunk segít megtalálni!

Zsolt Szabó